Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) Konferenciafelhívás – 2024. december 19-20.

farkasr Konferencia

A Magyar Közgazdaságtudományi Egyesület (MKE) 2024. december 19-20-án (csütörtökön és pénteken) Budapesten a CEU Nádor u. 15.-ben található épületében tartja a tizennyolcadik éves konferenciáját. A konferencia célja, hogy elősegítse a magyar közgazdászok rendszeres találkozását, a színvonalas szakmai diskurzus kialakulását. Várjuk minden közgazdasági témát kutató jelentkezését függetlenül attól, hogy jelenleg tagja-e az egyesületnek; azonban a részvétel MKE tagsághoz kötött. A konferencia nyelve elsősorban magyar, de a benyújtott tanulmányokat magyarul és angolul is elfogadjuk.
Az előadásokat követő vitában felkért hozzászólók működnek közre. A konferencián előadott, válogatott tanulmányokból a Közgazdasági Szemle tematikus különszámot jelentet meg, melyet az MKE a Közgazdasági Szemle főszerkesztőjével együttműködve szerkeszt.
A kutatási eredményeket már tartalmazó (draft) tanulmányokat idén a SciencesConf felületén keresztül lehet feltölteni.
Jelentkezési határidő: 2024. október 27 (vasárnap).
A plenáris előadók nevét és az idei tagdíjra vonatkozó információkat az MKE honlapján és következő hírlevelünkben tesszük közzé.
A konferencia alatt kerül megrendezésre az MKE éves közgyűlése is, ahol új elnökséget választunk. Ezen a linken lehet tagokat javasolni az új elnökségbe.
A konferencia egyik plenáris előadója a tavaly megválasztott elnök, Biró Anikó lesz.
A másik plenáris előadó az idén első alkalommal kiosztott Kézdi Gábor kiváló fiatal kutató díj nyertese lesz.
MKE elnöksége – szervezőbizottság
(Horn Dániel, Adamecz Anna, Briglevics Tamás, Farkas Richárd, Kiss Hubert János)